2018.06.17 Christus verenig man en vrou in die huwelik. Hy seën nie mooi verhoudings nie

Inhoud hierdie preek wys op die verskil tussen die Here wat man en vrou in ʼn huwelik met mekaar verenig en mense wat verhoudings maak volgens hulle eie behoeftes en begeertes wat God dan volgens hulle moet seën. Die vereniging tussen man en vrou is nie ʼn verhouding nie en mense se verhoudings is ook nie die vereniging tussen man en vrou nie. Dit is net soos ons eenheid met Christus nie ʼn verhouding is nie, maar ʼn vereniging met Hom in wie Hy as mens vandag in die hemel is. In die vereniging wat God skep is Christus Here en ons sy liggaam. In die vereniging tussen man en vrou word hulle “husband and wife.” In afgodsdiens glo mense dat hul verhouding met God maak God menslik en mense goddelik. Met hierdie tipe geestelikheid glo hulle dat hulle sogenaamde mooi verhoudings van mans met mans, vrouens met vrouens, tieners met mekaar en mans en vrouens met veelvoudige mans en vrouens deur hierdie afgod met wie hulle ook ʼn mooi verhouding het, ingeseën sal word.