2018.02.25 God verheerlik Homself deur sy kerk se liefde

Inhoud Hierdie preek wys dat die Here die liefde van hierdie wêreld vir Hom veroordeel en verwerp. God laat Hom verheerlik deur die liefde van sy kerk, nie die liefde van hierdie wêreld vir God nie. God beklee sy kerk met die heiligheid en regverdigheid van Jesus as mens sodat sy kerk se dade vir Hom regverdige dade is. Daarom is die Here vir die wêreld die Regter wat hulle klaar veroordeel het en met sy wederkoms sal bymekaar maak om hul vonnis uit te dien. Vir die Kerk is die Here die bruidegom wat vir hulle ʼn bruilofsmaal voorberei het. Hy sal Hom deur hulle liefde laat verheerlik en saam met hulle in hierdie liefde vir ewig lewe. Daarmee verwerp God die magshouding van hierdie wêreld dat hulle God die God van hul kragtigheid en magtigheid kan maak deur Hom te verneder as net nog ʼn afgod van mense. God is nie die god wat mense laat voel en laat lyk soos god nie.